

אנו יוזמים שיתופי פעולה עם סופרים, ירקניות ומאפיות באיזורנו כדי שיקראו לנו לקחת, במקום לזרוק עודפים לפח (שזה מה ששאר המקומות עושים כל יום, בשקט בשקט). אנו אוספים, ממיינים, מביאים למקרר, ומשם כולם יכולים להתכבד, בחינם.

כל האוכל בתמונות כאן הוצל מבתי עסק,
והיה אמור להגיע לפח.

מה, מי, מו?
לפי דוח bdo כ-50% מהאוכל שנזרק לפח בישראל עדיין ראוי למאכל, ושוויו כ-6 מיליארד שקלים. רק רבע (!) מזה, אם יוצל, יוכל להאכיל את כל המשפחות הרעבות בישראל. האוכל הזה כבר קיים, כמעט בחינם, ממש מתחת לאף שלנו. באידיאל, כל שכונה בישראל צריכה מקרר חברתי.
אחרי הבתים הפרטיים, רוב המזון האבוד מגיע מהמגזר העסקי: סופרים, ירקניות, מאפיות, ולמעשה, כל עסק שמוכר מזון. כל אלה עושים מידי יום סדר במלאי (לפעמים על הבוקר, ולפעמים בשעת הסגירה בערב), וזורקים לפח את כל מה שלא יימכר. מפתיע? לא ממש. הפח זה הכי קל. כדי לתרום לנזקקים, צריך לרדוף אחרי עמותות, שעסוקות מעל הראש ולא תמיד יכולות להגיע. ולפעמים אסור לתרום, כי הספקים מחייבים ״להשמיד״ מוצר שלא נמכר, משיקולי כסת״ח. ואם במקום לזרוק לפח העסק משאיר בחוץ ליד, אז אנשים (ובעלי חיים) עושים בלגאן ונוצר מפגע תברואתי שעליו בית העסק יכול לחטוף קנס.
אנחנו קבוצה של פעילים חברתיים (יפי נפש!) שנמאס להם מגלגול האחריות הזה. החלטנו לקחת את העניינים לידיים. אנו מצילים אוכל משלל בתי עסק באיזור שעובדים איתנו, ממיינים טוב טוב, ומביאים למקרר (ברגל, באופניים, או אפילו באוטו). כל תושבי השכונה מוזמנים להגיע ולקחת קצת הביתה. כולם מוזמנים גם לשים בעצמם אוכל במקום לזרוק. אבל רגע, לפני שאתם קופצים, קחו דקה וקראו את כללי השימוש במקרר.
שימו לב: השימוש במקרר ובמוצריו
הוא באחריות המשתמש בלבד.
הכנו גם סרטון שמסביר את הכל:
כללי המקרר
שימו לב!
השימוש במקרר ובמזווה באחריות המשתמש בלבד.
המקרר, המתנדבים, ומרכז השיטור הקהילתי לא יישאו באחריות לנזקים ולהשלכות כתוצאה משימוש במקרר, במזווה, או בתכולתם.
אנא המנעו משימוש במקרר אם יש לכם רגישות מזון כלשהי או מערכת חיסון מוחלשת.
תחזוקת המקרר נעשית בהתנדבות.
אנו עושים כל מאמץ לשמור על הסדר והניקיון, אך איננו אחראים על תוכן המקרר והמזווה, או על טיב המוצרים שבהם.
יש לבדוק בקפידה כל מוצר לפני הצריכה ולהמנע מלצרוך מוצרים פגי תוקף, או אם הריח, המראה או המרקם שלהם חשוד.